Fenerbahçe Acıbadem Klasiği: 3-0

Maç öncesi yazımda da belirtmiştim, yarı finaldeki bu eşleşme, geçen seneki yarı final eşleşmesinin bir kopyası olur diye. Açıkcası beni doğrulayan bir skor ve oyun vardı sahada. Nitekim bu serinin set vermeden lehimize sonlanacağını düşünüyorum. Oyuncular da bunun farkındadır sanırım. Ama buna rağmen işini ciddiye alan bir kadro vardı sahada.

Ze Roberto 3 yabancı tercihini son dönemde Fürst-Sokolova ve Nati'den yana kullanıyor. Bu maçta da bu 3'lü vardı sahada. Onlara eşlik eden Naz,Seda ve Eda, son olarak da liberoda Songül. Ze Roberto'nun Songül ısrarını anlayabilmiş değilim. Bence Nihan, Songül'den daha iyi bir libero. Ama maça hep Songül'le başlayıp, setin sonlarındaysa Fürst'ü kenara alıp, Songül'ü oyuna sokmadan Nihan'la devam ediyor. Vardır elbet bi bildiği.

Maça geçecek olursak, genel anlamda Fenerbahçe Acıbadem üstünlüğü ile geçti. Fark ilk iki sette çok açılmadı buna rağmen, kimi zaman 1-2 sayıyla öne de geçti Galatasatay Medical Park. Ama kısa sürdü bu. Genelde geriden takip eden taraf oldu Galatasaray. 3. setteyse tam anlamıyla  nakavt olmuş bir rakip vardı karşımızda ve o seti diğer setlere oranla daha rahat aldık.

Maçın yıldızını seçmek çok zor bu maçta. Hemen her oyuncu çok iyi oynadı. Orta oyuncular bu maçta hücumda değil, özellikle bloklarda çok iyiydiler. Geriye kalan Sokolova,Seda ve Nati 3'lüsü ise hücumda inanılmazlardı. Bunun yanındaysa bu 3'lünün her biri çok iyi defans yaptı. Naz'ın paslarıysa çoğunlukla doğru tercihler olması da bu 3'lünün ve zaman zaman Eda ve Fürst'ün etkili olmasını sağladı.

Dediğim gibi bu turu rahat geçeriz biz. Yine daha önce belirttiğim gibi yarı finalin eşleşmesi oldukça yorucu oluyor diğer taraf için. Dün oynanan Eczacıbaşı- Vakıfbank maçını 3-2 Vakıfbank kazandı. Açıkcası oradan kimin  geleceğini kestirmek çok güç. Bu da finalde hangi rakibe göre hazırlanacağınızı kestirmeyi güçleştiriyor.


GALATASARAY MEDİCAL PARK 0-3 FENERBAHÇE ACIBADEM
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Ebru Meriçkan, Ali Temel Öneri

Galatasaray Medical Park: Özlem, Ivana, Deniz, Gökçen, Arzu, Erika, Funda (L), Malpica, Seda, Merve, Gamze
Fenerbahçe Acıbadem: Osmokrovic, Eda, Naz, Sokolova, Fürst, Seda, Songül (L), Nihan, Yağmur, İpek

Setler: 20-25, 20-25, 15-25
Süre: 68 dakika (23-22-23)

Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Fenerbahçe Acıbadem Klasiği: 3-0"

Yorum Gönder

FenerBlog