Futbolun Katili Jose Mourinho

''Bir takım bu kadar da defansif oynamaz yahu'', ''Real Madrid gibi bir takım bu kadar kapanmamalı'', ''Jose Mourinho futbolu katlediyor''. Blah blah blah. Mourinho'nun sadece İnter'in, Chelsea'nın, Real Madrid'in başındayken Barcelona'yla yaptığı maçları izleyen tipik insan modeli yorumu bunlar. İnter'le bu adam Barcelona'yı Şampiyonlar Ligi'nde elemedi bu adam, Real Madrid ile yenilmez denilen Barcelona'yı yenip kupaya uzanmadı mı ?

Siz Mourinho'yu her maç böyle kapanıyor mu sanıyorsunuz ? Ki kapanmak denmez buna. Bilinçli bir şekilde alanı daraltmaktır Mourinho'nun oyuncularının yaptığı. Geçen seneki Barcelona-İnter maçını bir kez daha izleyin ve defans ile ortasahadaki 4'lülerin nasıl sekronize bir şekilde sağa ve sola kaydıklarını izleyin. Hani bazı hocalar vardır, rakibe bakmayacağız, biz kendi oyunumuzu oynayacağız derler. İşte Mourinho onlardan değil. Büyük hoca olmasının sebebi de bu ya zaten. Rakibi analiz edip, onu en rahat nasıl durdururu mu bulmak. Cumartesi günkü maçta Guardiola'nın oyuna müdahalesi Adriano'yu çıkartıp, Maxwell'i sokmakken, Mourinho hep bir arayış içindeydi. Bunun meyvesini de Kral Kupası'yla aldı. Bu arayış bu maçta da devam etti ve meyveleri toplamaya Şampiyonlar Ligi'nde de devam edecektir. Hani o 4 maçı da ezerek kazanır denilen Barcelona'ya karşı toplayacak bu meyveleri hem de.

50 yıllık şampiyonluk hasretini Chelsea'ye ,45 yıllık şamp ligi şamp'luğunu İnter'e,18 yıllık kral kupasını Real Madrid'e getiren, 4 farklı ülkede (Portekiz, İngiltere,İtalya ve İspanya) yerel kupayı kazanan tek direktör olan Mourinho'nun futbolun katili olduğunu düşünmek salaklıktan başka bir şey değildir.

http://realmadrid-tr.blogspot.com/2011/04/futbolun-katili-jose-mourinho.html
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Futbolun Katili Jose Mourinho"

Yorum Gönder

FenerBlog