Real Madrid 0 - Barcelona 0

Maçtan önce yazdığım yazı tamamen boşa yazmış gibi oldum. Olası kadrolar üzerine yapmıştım tahminlerimi. Barcelona'da beklenenin aksine Puyol oynadı, Real Madrid ise tamamen farklı bir kadroyla çıktı. Son lig maçında Pepe'yi orta sahada oynatmıştı Jose Mourinho. Bu maçta da Pepe-Alonso-Khedira üçlüsünden bir orta saha kurgusuyla maça başladı. Dirençli bir orta saha ile Barcelona'nın pas trafiğini kesmekti. Bir yerde de başardı bunu. İlk yarıdaki tüm Real Madrid tehlikeleri bu pas trafiğinde kazanılan toplarla geldi. Ancak bu seferde hücumda yalnızca 3 alternatif kalmıştı. Ronaldo, Benzema ve Di Maria. Benzema maç boyunca dolandı boş boş. Di Maria ise her topu ezdi. Ronaldo bir şeyler yapmaya çalıştı ama o da başaramadı. İlk yarı Barcelona'ya top yaptırdı Real Madrid, kazandığı toplarla tehlike yarattı, kazanamadığı toplardaysa Barcelona klasik oyununu oynayıp, Real Madrid'i uyuttup defans arkasına atılan toplarla tehlikeli olmaya çalıştı. İlk yarının özeti buydu.

İkinci yarı da böyle başladı. Taa ki Barcelona golüne kadar. Top çevirdikten sonra defansın arkasına sarkan Messi'yi indiren Raul Albiol kırmızı kart gördü ve penaltı yaptı. Bu penaltıyı gole çeviren Messi Mourinho takımlarına karşı ilk golünü attı. Bu golden 1 dakika önceyse Ronaldo,nun frikikten kullandığı top direkte patladı. Ercan Taner'in yorumuyla ''Gol olsaydı Real Madrid 1- Barcelona 0 olacaktı''. Golden sonra Pepe defansa geçti, Benzema çıktı yerine Mesut girdi. Daha sonraysa Pepe'yi tekrar orta sahaya alan Mourinho göbeğe Ramos'u, sağ beke Arbeloa'yı çekti. Xabi Alonso'yu ve Di Maria'yı dışarı alıp, Adebayor'u soktu oyuna. Puyol'un sakatlanıp Busquest'in defansa geçmesi, maç öncesinde yazdığım yazıdaki sıkıntıya düştü Barcelona. Mesut önderliğinde Real Madrid baskısı başladı. Neticesinde de penaltı kazandı Madrid. Penaltıyı gole çeviren Ronaldo'ysa Real Madrid formasıyla Barcelona'ya ilk golünü atmış oldu.

Açıkcası beklentilerin altında bir maç oldu. Mourinho sürekli arayış içindeydi. Bu maç gelecek 3 maç için önemli bir avantaj sağlayacak Real Madrid'e. Doğru oyun anlayışını bulmasında baya yardımcı oldu bu maç Mourinho'ya. Önümüzdeki maçlarda Di Maria'yı kullanmayacağını anlamıştır büyük ihtimal.

Son olaraksa, Morunho'nun dediği gibi takımı 10 kişi kaldı ve 11 kişiye oranla daha iyi top oynadı.

Stat 
Santiago Bernabeu 

Hakem 
Muñíz Fernández 

Real Madrid 
Casillas, Ramos, Carvalho, Albiol, Marcelo, Xabi Alonso (Dk. 67 Adebayor), Khedira, Pepe, Di Maria (Dk. 67 Arbeloa), Ronaldo, Benzema (Dk. 56 Mesut Özil) 

Barcelona 
Valdes, Alves, Pique, Puyol (Dk. 57 Keita), Adriano (Dk. 80 Maxwell), Busquets, Xavi, Iniesta, Villa, Pedro (Dk. 67 Afellay), Messi 

Gol 
Dk. 82 Ronaldo Penaltı (Real Madrid), Dk. 53 Messi Penaltı (Barcelona) 

Sarı kart 
Dk. 31 Marcelo, Dk. 77 Arbeloa (Real Madrid), Dk. 9 Adriano, Dk. 26 Pique, Dk. 79 Alves Dk. 81 Valdes, Dk. 90+2 Xavi (Barcelona) 

Kırmızı kart 
Dk. 51 Albiol (Real Madrid) 
http://realmadrid-tr.blogspot.com/2011/04/real-madrid-0-barcelona-0.html
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Real Madrid 0 - Barcelona 0"

Yorum Gönder

FenerBlog