El Clasico

Yazı öncesi Muhtemel 11’leri yazarak başlayalım;
Real Madrid: Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo; Khedira, Alonso; Ronaldo, Mesut Özil, Di Maria; Adebayor
Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Busquets, Adriano; Xavi, Keita, Iniesta; Villa, Messi, Pedro

Real Madrid'de tek sorun santrafor bölgesinde. Adebayor ne yazık ki olmadı. Higuain sakatlıktan yeni çıktı. Benzema'ysa sakat. Ancak bu maçta Higuain'i oynatıp asıl hedef olan Şampiyonlar Ligi maçlarına hazırlayabilirdi Jose Mourinho.

Barcelona'daysa defansın göbeği sorunlu. Busquest'in stopere çekildiği anlarda hep sıkıntı yaşadı Barcelona. Real Madrid bu zaafı iyi değerlendirebilir. Busquest Adebayor'la ilgilenirken Pique Ronaldo, Mesut, Di Maria ile yalnız kalabilir.

Mourinho hafta içindeki açıklamasında takımı 10 kişi oynatmaya hazırlıyorum dedi. Çünkü çalıştırdığı takımlarda hep 10 kişi kalmış takımı Barcelona'ya karşı. Bu demeç olsun, diğer maçlar olsun, bu maçın sert geçeceğinin göstergesi. İlk maç da oldukça kavgalı gürültülü geçmişti zaten. Bu maç da o maçtan aşağı kalmaz gibime geliyor.

Herkes bu 4 maç öncesi Barcelona'nın 4'te 4 yapacağını dillendiriyor. Ancak bir şeyi atlıyorlar ki, geçen sene İnter'le Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde ilk turda aynı gruptaydılar. Gruptaki maçlarda Barcelona İnter'e top göstermemişti. Ama Yarı finali herkes hatırlıyor. 3-1'lik maçta sahada Mourinho'nun istediğini daha iyi yapan bir İnter vardı. Takım Mourinho'ya, Mourinho da takıma alışmıştı. Mourinho kendi sistemini oynatmak yerine, takımdaki oyunculara göre sistem kurmayı seven bir hoca. Bu yüzden Mourinho'nun takıma alışması daha önem teşkil ediyor. Bu da oldu gibi. Ayrıca ilk maçta daha çömez bir Mesut vardı. Şimdiyse o ilk maçtakinden 10 kat daha olgun bir Mesut var. Di Maria'ysa kendini yere atmazsa sürekli etkili olur. İlk maçta Ronaldo'ya destek yoktu. Bu maçta Mesut, sonradan oyuna girecek Higuain, Kaka gibi isimler Ronaldo'yu yalnız bırakmayacaktır.

http://realmadrid-tr.blogspot.com/2011/04/el-clasico.html
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "El Clasico"

Yorum Gönder

FenerBlog