Valencia 3 - Real Madrid 6

Real Madrid yedeklerle çıkacak, deplasmanda Valencia'ya karşı oynayacak, Kral Kupası sonrası zafer sarhoşu olacak, önündeki maç da Barcelona'ya karşı Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak ve bunlara rağmen 6 gol atacak  dese biri maçtan önce, çoğu kişi ''Yoğğ yav, olur mu öyle şey'' derdi. Ben de maç öncesi yazımda olası bir puan kaybı yaşanabilir dedim hatta. Ama bunlara rağmen Real Madrid ilk yarıyı 4-0 önde kapattı, maçı da 6-3 aldı.

Higuain yaptığı hat trick ve 2 asistle gecenin yıldızıydı. Bir diğer yıldız 2 gol, 2 asistli Kaka. Benzema'ysa 1 gol, 1 asistle bu iki yıldıza eşlik etti. Valencia savunması bu 3 ismi savunmakta oldukça zorlandılar. Nitekim de galibiyeti bu 3'lü getirdi. Maçın ilk başlarında pas organizasyonunda biraz sıkıntı yaşasa da Madrid, haliyle çoğu oyuncu neredeyse ilk kez beraber oynuyordu, bunu kısa sürede üzerinden attı ve daha ilk yarıda 4-0'lık bir skoru elde etti.

Zorlu 2 Barcelona maçı öncesi bu 3 ismin formda olması herkesi sevindirmiştir. Maç zora girdiğinde kilidi açacak oyuncu sayısı bir hayli arttı. İlk iki maçta Kaka gibi bir isim hiç kullanılmadı mesela. Keza Higuain de. Bu iki önemli eksiğe rağmen yaptığı işler ortada Real Madrid'in. Bu iki isimle birlikte önümüzdeki 2 El Clasico'ya daha umutla bakabiliriz.

Aslında maçla ilgili yazılacak pek bir şey yok. Goller genelde birbirinin aynıydı. Defans arkasına çabuk sarkma ve kaleciyle 2 kişi karşı kaşıya kalıp, boştaki adama golü attırma. Bu kadar rahat bir galibiyeti kazanmamızdaki en önemli faktör bence 2. golün zamanı ve şekliydi. Tam Valencia biraza ağırlığını hissettirken  Mathieu'nun yaptığı hatayla golü bulmamız Valencia'nın direncini oldukça, hatta tamamiyle kırdı aslında. Yediğimiz özellikle son 2 gol, biraz rehavetten geldi. Hatta bu maçı tarihi bir farkla da bitirebilirdik ama olmadı.

Bireysel performanslara bakacak olursak da Higuain 3 gol atmasına rağmen top kontrollerinde sıkıntı yaşıyor. Bu da uzun süre futboldan uzak kalmasının sonucu. Attığımız 2. golde de kaleciyle karşı karşıyken topu ayağından çok açmasına rağmen Mathieu topu kendisine ikram etti de golü buldu. Caneles ilk yarı oldukça başarılıydı. Lass ve Granero ile birlikte orta sahayı 3'leyen isimdi. Hücum bölgesinden biraz uzak oynamasına rağmen 2 net posizyona da girdi.Attığı uzun ve isabetli paslar etkileyiciydi. Granero'ysa Lass ile birlikte orta sahanın defansif yükünü başarılı bir şekilde sırtladı. Genç solbek Nacho ise hani bir deyiş vardır ya '' 40 yıllık Madrid'li gibi oynadı'' tam da öyleydi. Kaka'ysa özlediğimiz bildiğimiz Kaka'nın sinyallerini veriyor. Hele attığı 2. gol şahaneydi.



Valencia [3 - 6] Real Madrid 
23' [0 - 1] K. Benzema 
31' [0 - 2] G. Higuain 
39' [0 - 3] Kaka 
42' [0 - 4] G. Higuain 
53' [0 - 5] G. Higuain 
60' [1 - 5] R. Soldado 
62' [1 - 6] Kaka 
81' [2 - 6] Jonas 
85' [3 - 6] J. Alba




İlk 11 ve Yedekler
(Resmi büyütmek için üzerine tıklatıverin)
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Valencia 3 - Real Madrid 6"

Yorum Gönder

FenerBlog