Fenerbahçe

Yazı yazamıyorum fırsat bulamadığımdan ötrü. Ben de daha önce İtü Sözlük'e yazdığım şu giriyi paylaşayım burada.

arkasında yandaş mhk ve yandaş tff olan futbol takımı.

son günlerin, hatta son yılların gözde söylemi bu. bir gs'li, bir bjk'li veya bir ''diğer'' ile tarıştığımda konu hep buraya geliyor. fenerasyon, hakemi satın alıyorsunuzblah blah blah. ama şu soruyu sorunca nedense tartışma kesiliyor, ''madem yandaş bir federasyonumuz ve/veya mhk'mız var, neden geçen sene son maç gitti şampiyonluk, veya 2006'da. bilmem kaç tane oynadığımız türkiye kupası finalini neden kaybettik?''. cevap yok. tam yandaş mhk'mız, fenerasyonumuz varken son maçlar da neden hep kaybediyoruz. geçen seneki olay ben dahil tüm fenerbahçelilerin yaşadığı en büyük travmaydı. mhk ve federasyon madem yandaştı da, neden bize bu büyük kaosu yaşattı o zaman. derdi hakeme ver fenere bir iki penaltı alsınlar şampiyonluğu.

veya deniliyor ya, aziz yıldırım, hakemleri, kalecileri satın alıyor diye. aziz yıldırım salak mıydı da, her sene son maçta veya finalde hakemleri satın almıyor. okyanusu geçip, derede boğduruyor camiayı. alışmış bu ''diğerleri'' hakem yalanına. kulüp başkanlarının da işine geliyor. hedef gösteriyorlar hakemleri, kendileri rahat ediyorlar. hakemler yüzde yüz, her faulu, her penaltıyı, her ofsaytı verseydi galatasaray şampiyonluğa mı oynayacaktı, ya da beşiktaş. ya da ligin ilk yarısında tam kritik anlarda trabzonspor'a verilen 3 penaltı verilir miydi ? madem federasyon fenerbahçe yanlısı, beşiktaş'ın açıklamasında denilen giray'a gösterilmeyen kırmızı kart ve beşiktaş'ın golü verilseydi bunlar fenerbahçe'ye yaramayacak mıydı ? ama tam tersi oldu. maçın henüz başında giray o kırmızı kartı görse ve beşiktaş'ın golü verilse fener'in işine gelirdi ki bu.

anlamıyorum arkadaş. geçen sene temiz bir lig değildi güya. neden ? çünkü fenerbahçe şampiyon olacaktı. ama bursaspor şampiyon oldu ve lig ayşe teyze eli değimiş gibi tertemiz oldu. bu sene de lig adil değil. neden ? çünkü fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayı. ama oldu da trabzonspor şampiyon olursa, birden adelet gelecek bu lige. madem inanmıyorsun ligin adil olmadığına, çekil ligten. çık paf takımla. yemez ama.

diyorlar ki aziz yıldırım konuşarak hakemleri baskı altına alıyor. adnan polat çıkıp hakemler ligin birincisini ve ikincisini tayin ediyor açıklamasını yapar yapmaz gaziantep'teki kupa maçında gaziantepspor'un buz gibi penaltısı verilmedi mi ? ee, beşiktaş haftalardır hakem konuşmuyor mu zaten ?

uzun lafın kısası, hakemleri, futbol federasyonunu veya başka bir şeyi hedef göstermek kulüplerin resmen kaçış politakası olmuş. ne yazık ki taraftarlar da kanıyor buna. bunu fenerbahçe de yapıyor. geçen sene kaçan şampiyonluktan sonra çıkıp aziz yıldırım, rüştü'yü suçladı. kim yer bunu ? herkes olgun düşünmeli ve hakemmiş, federasyonmuş galeyana gelmemeli.
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Fenerbahçe"

Yorum Gönder

FenerBlog