Fenerbahçe 2 - İBB: 0 - Yola Devam

Ligin süresinin kısaldığı şu dönemeçte her maç altın değerinde. Artık hata yapanın, bu hatayı telafi edemeyeceği haftalar başka bir deyişle. Fenerbahçe de bunun farkındaydı ve maça golle başlayıp hata riskini minimize etme çabasındaydı. Nitekim de öyle oldu. Henüz maçın 2. dakikasında Fenerbahçe'ye transfer olduğunda youtube'den izlediğimiz gollere benzer bir golle Stoch bizi 1-0 öne geçirdi. Daha sonra ise 1-0'ın riskli bir skor olduğunun farkındaydık ve 2.yi bulmak içi girişimler peşpeşe geliyordu. Ancak son haftaların takımdaki en formsuz ismi Semih birçok posizyonu harcadı. Hatta Güiza oyuna girerken Melih Gümüşbıçak Güiza nöbetçi golcü ünvanını bu sene Semih'ten aldı dedi. Sanki Semih de geçen yıllardaki Güiza ünvanına sahiplenircesine goller kaçırdı.

Baktık ilk 30 dakika golü bulamayınca takım ister istemez geri yaslanıp, topun hakimiyetini İstanbul Belediye'ye verdi. Bu olay zaten bizim bu sezon en çok canımızı yakan olaydı. 1-0 öne geçtiğimiz bazı maçlarda 2'yi çok aramamıza rağmen bulamadığımız ve berabere kaldığımız hatta mağlup olduğumuz maçlar vardı. Neyse ki İBB'nin atakları cılızdı ki, bu baskı onlara gol getirmedi. Tam artık devre gelsin bir soluklanalım derken, devreden daha güzeli, gol geldi ve maç o an bitti gibi.

2. yarıya Aykut Kocaman'ın bu sezon öne geçtiğimiz maçlarda sıkça uyguladığı sistemle sahaya çıktık. Semih'i sağa, Mehmet Topuz'u ortaya, Alex'i de santrafora atarak klasik 4-3-3'e döndük. Bu bölümde de aslında etkili olduk. Bolca da gol kaçırdık ancak bu oyun anlayışında İbb'ye ilk yarıya oranla daha az posizyon verdik.

Maçın geneline bakacak olursak da, ilk 30 dakika ısıran, daha sonra kabuğuna çekilen, 2. yarıdaysa zaman zaman ani ataklarla rakibini yoklayan bir Fenerbahçe vardı sahada. Herhalde ilk 30 dakika bu sezonun en iyi futbollarından birini oynadık. Belediye'nin kanatlarında Holosko ve İbrahim Akın'ın oynaması, iki bekimizi oldukça hücuma katkı sağlamasını sağladı. Hatta bu iki bek, gollük posizyonlara da girdi.Alex'in golünde de Gökhan Gönül harika bir asist yaoptı zaten. İki oyuncumuz da sanırım bu akşam onları izlemeye gelen Barcelona scout'un gözüne girmiştir.

Son olarak da hafta içi Trabzonspor'lu bir yönetici ağlamıştı, ''Bize artık penaltı verilmiyor'' diye. Bu zırlamasının meyvesini aldı sayılır bu hafta. Maçın henüz 23. dakikasında Trabzonspor lehine bir penaltı, ve Gaziantepspor'lu oyuncu Dani'nin krımızı kart görmesi, Trabzonspor'un olası puan kaybı yaşayabileceği bir haftayı rahat geçmesini sağladı. Ama olsun, bizim onlarla işimiz yok, 3'te 3 yapıp bu sene ŞAM-Pİ-YON O-LA-CA-ĞIZ !!


Maçın Adamı: Miroslav Stoch
Maçın Hâyal Kırıklığı:  Yok.


Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Alexks Taşçıoğlu 


Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Stoch (Dk. 71 Güiza), Alex (Dk. 87 Gökay), Semih (Dk. 71 Caner)
Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan, Rızvan, Can, Metin, Ekrem, Mahmut, İbrahim Akın (Dk. 59 Ali Güzeldal), Cihan (Dk. 67 Efe), Holmen, Holosko (Dk. 81 Tevfik), Tum 


Goller: Dk. 2 Stoch, Dk. 45 Alex (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 81 Ekrem (Büyükşehir Belediyespor)
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Fenerbahçe 2 - İBB: 0 - Yola Devam"

Yorum Gönder

FenerBlog