ve Final: Fenerbahçe Acıbadem 3 - Galatasaray MP: 0

Olması gereken oldu, Galatasaray Medical Park'ı 2 maçta da 3-0 geçerek finale adımızı yazdırdık. Bu senenin finali de geçen senenin finalinin aynısı olacak. Eczacıbaşı VitrA'yı 2 maçta da 3-2 yenen Vakıfbank finaldeki rakibimiz oldu.

Maça Kasia, Sokolova, Naz, İpek, Eda,Nati ilk 6'sı ve liberoda Songül'le başladık. Yabancı rotasyonunda dışarıda kalan Fürst ve Fafao oldu. Uzun zamandır oynamayan Kasia'nın oynaması iyi oldu bu maçta.  Fürst'ün yerine oynayan İpek'se Fürst'ü aratmadı. Zaten İpek oyun olarak Fürst'e benzeyen bir oyuncu.

İlk sete biraz tutuk başladık. İlk teknik molaya 8-6 geride girdik. Daha sonra Nati ve Sokolova'nn etkili oyunlarıyla farkı açtık. Ancak ne olduysa setin son bölümünde Galatasaray'ı kendimize yaklaştırdık, kolay seti zora soktuk. İşte tam bu sırada bu takımın bence Alex'i olan Nati setin sonunda ortaya çıktı ve 2 çok akıllıca sayı alarak bize ilk seti getirdi.

2. set ise tam anlamıyla çok rahattı bizim açımızdan. İlk teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya 16-9 önde girdiğimiz seti 25-16 kazandık. 3.seti de rahat bir oyunla 25-18 kazandık.

Maçın geneline bakacak olursak, zaman zaman farkı açtığımız anlarda oyundan bir anlık kopmamız ve özellikle  Djerisilo'nun etkili oyunuyla farkı eritmesine yol açtı. Ancak bunları kolay atlatıp Galatasaray'ın bize yaklaşıp, geçmesine engel olduk. Maçın yıldızı bence Nati idi. Yüksek oranda top öldürdü ve bu topların çoğu kritik anlardaki toplardı.

Şimdi artık cuma günü başlayacak final serisine odaklanmalı, üstüste 3. şampiyonluğumuza ulaşmamız lazım.

Fenerbahçe Acıbadem: Osmokrovıc, Eda, Naz, Skolova, Ergül, Skowronska, Songül (L), Nihan, Yağmur



Galatasaray Medical Park: Seda, Erika, Özlem, Djerılıso, Ocasio, Gökçen, Funda (L), Merve, Deniz, Gamze, Arzu


Setler: 25- 23, 25- 16, 25- 18


http://aysbergselspor.blogspot.com/
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "ve Final: Fenerbahçe Acıbadem 3 - Galatasaray MP: 0"

Yorum Gönder

FenerBlog