Gollü Veda: Real Madrid 8 - Almeria 1

Ligin son maçında Real Madrid, lig sonuncusu Almeria'yı farklı mağlup etti. Cristiano Ronaldo attığı 40 golle La Liga tarihinin bir sezonda gol atan futbolcusu oldu, Adebayor hat-trick ile veda etti, Dudek son Real Madrid ile son maçına çıktı, Real Madrid ligi 102 golle tamamladı. Bunlar maçtan kısa özetler.


Maçı 8-1 kazanarak sezonu 92 puan ve 102 golle tamamladık.Bu gollerinde %40'ı Ronaldo'ya ait. Acaba Cristiano Ronaldo'nun hâlâ büyük futbolcu olmadığını iddia eden gerzekler var mıdır ortalıkta. Adam daha ne yapmalı ki ? Oynadığı her ligde takır takır gol atıyor, yanına da bir o kadar attırıyor. Ama ne de olsa ''Apaçi'' değil mi ? Zaten bu yüzden Ronaldo'yu eleştirenlerin hepsi de her gün Dostoyevski'nin  Suç ve Ceza'sını okuyup, klasik müzik dinliyorlar !

Maça 4-3-3 dizilişyle başladı Madrid. Geri 4'lü Ramos, Pepe, Albiol ve Arbeloa'dan kuruluydu. Orta alanda en geride Xabi Alonso, sağda Mesut, solda da Kaka vardı. İleri 3'lüdeyse sağ açık Benzema, sol açık Ronaldo,en ilerideyse de Adebayor. Aslına bakarsak Kaka ve Mesut oldukça etkisizdiler maç boyunca. Ama Mesut Adebayor'un attığı ilk gol öncesi ayağının dışıyla yaptığı mükemmel asistle günü kurtardı diyebiliriz. Gerçekten sağ kanattan, ayağının dışıyla inanılmaz bir asist yaptı Mesut Özil. Kaka'ysa -büyük ihtimal- son maçında oldukça tutuktu. Zaten de 60. dakikada Mourinho onu kenara aldı. Geleceği belirsiz olan bir diğer oyuncu Adebayor'sa hat-trickle sezonu kapadı. Belki  onun da Real Madrid formasıyla son maçıydı. Belki de bu hat-trick onu takımda tutacak. Bekleyip göreceğiz.

Bu akşamki maçın bir diğer önemiyse Jerzy Dudek'in Real Madrid formasına veda edecek olmasıydı. 4 yıllık Real Madrid kariyerindeki bu 2. lig maçıydı. Bundan önce yalnızca bir kez bu formayı giymişti sırtına Dudek. (Toplamdaysa 11 kez). Bu son maçında kalesinde 1 gol gördü 38 yaşındaki eldiven. Maçın 78. dakikasındaysa arkadaşlarının alkışlarıyla saha kenarına geldi.

Artık bu sezon bitti. Elimizde sadece bir Kral Kupası kaldı. O da yamuk yumuk halde.

Real Madrid [8 - 1] Almeria 
4' [1 - 0] C. Ronaldo 
31' [2 - 0] E.S. Adebayor 
33' [2 - 1] K. Uche 
48' [3 - 1] K. Benzema 
52' [4 - 1] E.S. Adebayor 
63' [5 - 1] K. Benzema 
73' [6 - 1] E.S. Adebayor 
77' [7 - 1] C. Ronaldo 
87' [8 - 1] Joselu 
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Gollü Veda: Real Madrid 8 - Almeria 1"

Yorum Gönder

FenerBlog