Rakip Galatasaray

Bu sene herşey avrupada 4'lü final üzerine kurulmuştu. Sezon biter bitmez, şampiyonluğun bir gün sonrasında Diana Taurasi alınmıştı. Daha sonra İvana Matovic, son dünya şampiyonasının mvp'si Hana Horáková, Anna Vajda transferleri ve zaten elimizde olan Penny Taylor. Herşey de çok güzel başlamıştı oysa ki. Gs MP'ı yenip cumhurbaşkanlığı Kupasıyla başlamıştık sezona. Ligdeki ilk maçımız olan Panküp Kayseri maçı bir kazaydı. Ama ondan sonra kimse bileğimizi bükemedi, ne ligde ne avrupada.


Dedim ya herşey güzel gidiyordu. Taurasi'nin doping olayına kadar. O andan itibaren takımın üzerine karbulutlar dolaşmaya başladı. Sonrasında gelen Didem Akın olayı. Ama herşeye rağmen takım önüne geleni mağlup etmeyi biliyordu. Taurasi gitti yerine hemen Angel McCoughtry transfer edildi. Tamam herşey tekrar düzeliyor derken ansızım patlak veren Penny Taylor olayı çıktı. Dün takım için çok önemliydi. Penny Taylor ve Taurasi yoksa bu takımda mı yoktu acaba ? Onun için en önemli sınavıydı dün geceki maç takımın. Ama geride kalanlar gösterdi ki, bu takım her türlü takım olduğunu ispatladı ve maçı kazanmasını bildi.

Bu sonuçla 10'da 10 yaparak gruplardaki en iyi takım olduk. İnanılmaz değil mi ? 10  maçta 10 galibiyet. Kimi zaman geriden gelip çevirdik, kimi zaman başabaş giden maçları yıldızlarımızın ekstralarıyla yendik, kimi zaman maçı tee ilk çeyrekten kazandık. Geçen sene bize bunu kadın voleybol takımımız yaşatmıştı. Namağlup finale çıkmışlardı. Umarım bu sene bu takım finale kadar namğlup çıkar, ve finali de kazanır bu başarıyı bir üst kademeye çeker.

Bir üst turda rakibimiz mi kim ? Son 16 takım arasına kalan takımlardan son sırada olan Galatasaray MP. Maç programıysa şöyle;


01.02.2011 Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park (Caferağa Spor Salonu)
04.02.2011 Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu)
09.02.2011 Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park (Caferağa Spor Salonu) *
*3.maç ilk iki maçı da bir takım kazanmazsa oynanacak.

Son bir notsa fenerbahçe.org'a, Fb Tv'ye; 
Federasyon açıkladı, bu seneden itibaren ligin adı Bayan Basketbol değil, Kadın Basketbol ligi diye. Ama bizimkiler hâlâ inatlar bayan kelimesini kullanıyorlar. Hatta sanki nazire yaparcasına altını çizmişler siteye giriş fotoğrafında.

Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Rakip Galatasaray"

Yorum Gönder

FenerBlog