Hakedilmiş Mağlubiyet

Gerçekten de hak ederek kaybettik maçı. Aslına bakarsak da maçın hakkı 3-1 değil, 3-0'dı. Aldığımız tek sette Eczacıbaşı Vitra tam tamına 9 servis hatası yaptı. Hücum hatalarını falan saymıyorum. Bu 9 servis hatasına karşın seti 25-23 zar zor kazandık.Düşünün yanı, rakip bu kadar hata yaparken bile seti zar zor kazanıyorsak, maçı nasıl kazanacaktık?

İlk sete 3-0lık seriyle başladık. Sonraki periyot başabaş gitti. Taa ki, 2. teknik moladan sonraya kadar. Oradan farkı açtı ve Eczacıbaşı o seti 25-20 kazandı. Açıkcası bu sette sadece 1 blok sayımızın olması da ayrı bir soru işareti.

2. set ise aldığımız setti. Nasıl aldığımız ortada.2. setteki en kötü olay ise, kaptanımız Çiğdem Can Rasna'nın sakatlanmasıydı. Ve durumu kötüymüş. Çapraz bağları kopmuş. Ne yazik ki 6 ay yok. Kaptanımızın sakatlandığı posizyonda, Neslihan smaçı vurdu, Çiğdem bloğa çıktı ve bloktan düşerken ters düşmesi sonucu sakatlandı. Ama ne yazik ki salonda bulunan taraftarlarımız, bu sakatlanmadan Neslihan'ı sorumlu tuttu. Anlamış değilim bu durumu gerçekten !

Ze Roberto oldukça agresif bir anterenör.Bunun en güzel örneği, dünya kupası final maçında Brezilya'nın başındaykenki tavırlarıydı. Bize geldiğinden beri daha sakin bir görüntü çiziyordu. Ama o da dün çileden çıktı. Final maçındaki kadar agresif olmasa da, şu ana kadarki çizdiği görüntüden uzaktı biraz. Ama haklıydı da. Öyle basit sayılar verdik ki ! Dinamo Moskova maçından sonraki bu sene en kötü oyunumuzdu sanırım.

Naz ise berbattı. Ligin telafisi var. Ama play off'larda eğer Naz böyle oynarsa işimiz çok zor. Naz ile iki önemli maçımızı da kaybettik(dünkü maç ve kupadaki VGSTT maçı). Fafao oynarsa da kim dışarıda kalacak. Açıkcası bu 3 yabancı olayı bizim çok canımızı sıkacak. Biz 5 yabancıyla oynarken yenilmez oluyoruz. 2si dışardayken sorun oluyor. Hatta Moskova maçında da Nati yoktu. 5 yabancıyla çıktığımız tüm maçlarıysa 3-0 kazandık.

Maçın en iyisi Nati'ydi. Bizim adımıza tabii. Neslihan ise her iki taraf adına en iyisiydi. Oldukça az hatada oynadı ve Türkiye'nin en iyisi olduğunu bir kes daha göstermiş oldu bizlere.


Fenerbahçe Acıbadem: 1 - Eczacıbaşı VitrA: 3
Salon: Burhan Felek Voleybol Salonu
Hakemler: Erdal Akıncı, Esat Danzili
Fenerbahçe A.: Skowronska, Sokolova, Osmokrovic, Eda, Naz, Ergül, Nihan(L), Çiğdem, Zülfiye, Yağmur
Eczacıbaşı VitrA: Elif, Büşra, Heather, Mirka, Del Core, Neslihan, Gülden(L), Gözde, Serpil, Asuman
Setler: 20-25, 25-23, 21-25, 18-25
Maçtan fotolar>>






Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Hakedilmiş Mağlubiyet"

Yorum Gönder

FenerBlog