İş 2. maça kaldı

Kağıt üzerinde kolay bir maç gibi görünüyordu. Sahaya çıkan kadro da bunun göstergesiydi.Kalede Wojciech Szczesny bu sezon 2. maçını oynuyor. Sağ bekte cezalı Sagna'nın yerine Eboue, solda genç Kieran Gibbs, ortadaysa Squillaci ve maçın en iyisi Djourou. Onların önünde penaltıya sebebiyet veren Denilson, Song ve Rosicky 3lüsü. En ileride de solda Arshavin, sağda Bendtler, ortadaysa Chamahk.

Aslına bakarsak da maç da kağıt üzerindeki gibi kolay geçiyordu. Arshavin'in kaleciye karşı karşıya kaçırdığı posizyon, gelecek atakların habercisiydi adeta. Özelikle de ilk yarının, 2. bölümünde, son 5 dakika hariç, Leeds kalesinde oynandı top. Kaçan sayısız gol posizyonu, çizgiden çıkan toplar da cabası.

2.yarıya da ilk yarının ortasındaki tempoyla başladı Arsenal. Ancak nadir Leeds set hücumlarından birinde Denilson'un ağır kalması sonucu 54. dakikadan penaltıdan golü buldu Leeds. Uzatmalarla birlikte yaklaşık 40 dakika gibi bir süreç vardı maçın bitmesine. Gol atmak için iyi bir süre. Ama gel gör ki, özellikle ileri uçtaki 3 oyuncunun kopuklu, bilhassa Arshavin ve Bendtler arasındaki, golü bir türlü getirmedi. Oyuna Fabregas ve Walcott'un girmesi bu kopuklu biraz da olsa azalttı. Son dakikalara da özelikke Walcott'un bindirmeleriyle müthiç bir baskı kurdu Arsenal. Bu baskının meyvesi de penaltıdan geldi. Aslında tam bu posizyondan 1 önceki posizyonda hakem penaltı vermişti ancak, yardımcı hakemin uyarısıyla, nasıl ofsayt verdiğini çözemediğim bi kararla, penaltıyı geri aldı hakem. 1 dakika sonra bir önceki penaltıyı yaptıran Walcott yine penaltı kazandırdı takımına ve kaptan Fabregas umutları 2. maça taşıdı.

Eğer 2. maçta golü bu kadar sona bırakmazsa Arsenal kupada yoluna devam eder.
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "İş 2. maça kaldı"

Yorum Gönder

FenerBlog