Hata mı, Bilerek mi

Geçen günlerde Dünya Şampiyonu apoleti olan takımımız Fenerbahçe Acıbadem başbakanlık konutunda Başbakanın eşi Emine Erdoğan'ın verdiği yemeğe katıldı. Gerçi bu yemeğe katılmak, siyaseti spora karıştırmak ne kadar doğru orası tartışılır. Neyse bu konuda susayım en iyisi.

Gelelim asıl konuya. Adettendir ya, bu gibi davetlerde hediye olarak isimde davete katılacağınız kişinin isminin yazılı olan bir forma hediye edilir. Buraya kadar herşey normal. Nitekim de öyle yapıldı. Arkasında ''Emine Erdoğan'' yazılı bir forma hediye edildi. Buraya kadar da herşey normal. Normal olmayan ise formanın voleybol forması değil, futbol forması olmasıydı ! Eee nolacak, forma formadır diyebilirsiniz. Ama basına verilen  pozda ''Emine Erdoğan'' yazan kısımda Ülker'in kocaman sponsorluk yazısı var. Eee bu şimdi nedir arkadaş ?  Bu şampiyonlukta, bu şampiyonluğu geçtim, Türkiye Ligi şampiyonluğunda en büyük pay kesinlikle Acıbadem Sağlık Kuruluşuna aittir. Kimse kendini kandırmasın, eğer bu sponsorluk olmasaydı bu şampiyonlukların hiçbiri olmazdı. Neden  böyle yapıldı bilmiyorum, ama benim aklıma birkaç bir şey geliyor.

1) Bilindiği üzere Ülker grubu hükümete yakınlığı ile bilinen bir grup. Second Lady'e verilecek formada onun isminin bulunması daha güzel olur değil mi ?

2)Yine bilindiği üzere Mehmet Ali Aydınlar ve Aziz Yıldırım arasının açık olduğuna dair haberler var. Bunun da en büyük sebebi gelen bu başarılardan sonra Mehmet Ali Aydınlar'ın başkanlık için büyük bir aday durumuna gelmesi ve başkan olmak istediğini de açıkca dile getirmesi. Bu sezon sanırım bu sponsorluk anlaşması bitiyor. Aziz Yıldırım da bu anlaşmayı uzatmak istemeyip, Mehmet Ali Aydınlar'ın elini daha fazla güçlendirmek istemediğinden onu bu tür davranışlarla küstürmek istiyor olabilir.

3)Voleybol forması daha açık seçik. Müstehcen yani. Onun yerine daha mutaassıp bir forma olan futbol forması da daha uygun bir hediye olabilir diye düşünmüş de olabilirler. Ne de olsa bu kafa yapısında olan kişiler tarafından yönetildiğinden bu ülke, mütasıp forma daha uygun bir hediye olacaktır.

4)Yabancı sporcular bizim ülkeyi yöneten insanların ve onların eşlerinin tiplerini görünce Türk insanının genel tip yapısıyla ilgili ne düşünüyorlar gerçekten merak ediyorum. Bunun konuyla alakası yok ama yazmak istedim.

Sonuç olarak bu başarılarda büyük emeği olan sponsora karşı yapılmış büyük bir ayıp. Bilerek, veya yanlışlıkla. Bir de futbol hariç diğer branşların formalarını Feneriumlarda bulmak oldukça zor.Oraya da çeşitli kuruluşlar sponsor oluyor, reklam veriyor. Ancak o kuruluşun isminin yazılı olduğu formayı bulup ölümsüzleştirmek çok zor. Bu da ayrı bir konu ya.
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Hata mı, Bilerek mi"

Yorum Gönder

FenerBlog