1-0 Oldu, Bizim Oldu mu ?

Haftaya direkt rakibinle oynayacaksın, puan farkı 9. Bu maçta puan kaybedersen, haftayaki maçın hiçbir önemi kalmayacak. Üstüne üstlük rakibin de senden 1 saat önce  puan kaybederek bitirmiş maçı. Stresli, kaygılı olman çok normal ama bu kadar da kötü oynaman normal mi ?

İlk tehlikeli olduğumuz an 34. dakikadaki Alex'in ceza alanı dışındanki sert şutuydu. Az farkla üstten dışarı gitti. O da öyle aman aman bir atakta gelen şut değildi, Alex'in bunlar bir şey yapamayacak bari ben şut çekeyim şuradan düşüncesiydi. Ondan sonraki tehlikemiz, 36'da frikikten Alex'in şutuydu. O da benzer şekilde dışarı gitti. Yani kazanmaya bu kadar muhtaçken ilk şutunu 34'te çekmen ne kadar doğru?   Allahtan Antalyaspor beceriksizti de, kaleye çektiği 6veya 7 şuttan hepsi dışarı gitti. Çoğu da müsait posizyonda.

Bundan sonraki tehlikeyse Gökhan Gönül'ün o mükemmel golüyle neticelendi. Gökhan Gönül kesinlikle bu takımın standartlarının üzerinde bir oyuncu. Hani en iyi Türk oyuncumuz Arda(!) ya, bence bunu diyenler bir kez daha düşünüp Gökhan Gönül'e haksızlık ettiklerini anlasınlar. En iyi oyuncu kıyaslamasında hep hücum oyuncuları bir adım daha öndedir ancak Gökhan Gönül bu performansıyla kendini adımlarca öne atıyor bence.

Niang aynı Niang, Semih de ona ayak uydurmuş bir haldeydi. Alex ise çektiği 2 şut dışında ortalarda yoktu. Mehmet Topuz'un şu takıma hiçbir katkısı yok,Selçuk savunma anlamında çok başarılı ama oyunun diğer yönünde hiç yok. Santos pek sırıtmadı. Yobo ise iki tane kritik yerde top kaybı yaptı. Şanslıyız ki canımızı acıtmadı bu top kayıpları.

Aykut Kocaman'ı yaptığı değişikliklerse tamamen skoru koruma amaçlıydı. Tabii bu değişiklikler Antalyaspor gibi üretmekte zorlanan takımlarda skoru korur ama daha yararıtıcı bir takıma karşı sorun yaratır ve gol de yersen bu yaptığın değişikliklerden sonra takım gol de atamaz. O yüzden dün işe yaradı bu hamle  ama hep tutmaz yane.

Maçta en akılda kalıcı sahne ise  golden sonra herkesin Aykut Kocaman'a gidip onla kucaklaşmasıydı. Zor günler geçiren Aykut Kocaman için güzel bir jestti. Ama bu tabloda eksik olan 3 kişi varmış Oğuz Yörük'ün attığı tivitten öğrendiğim kadarıyla: Alex- Lugano-Santos üçlüsü. Umarım artniyet yoktur bu koşmamada.
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "1-0 Oldu, Bizim Oldu mu ?"

Yorum Gönder

FenerBlog