Fenerbahçe 2 - Gençlerbirliği 1

Önemsiz bir maç olsa da yazılacak çok şey var aslında bu maçla ilgili. Sırayla değinelim;

1)Dia ve Stoch ne zaman istenilen düzeye ulaşacak ?
Sezon başından beri herhalde cevabı sabırsızlıkla beklenen ilk soru bu olsa gerek. İki transfer de Aykut Kocaman'ın isteği doğrultusunda, onun oyun anlayışına uyduğu için transfer edildi. Ama ikisi de sezon başından beri yok. Hadi diyelim Stoch'un ilk yarı Dünya Kupası yorgunluğu vardı. Ama koskoca, hatta dünya kupasından da uzun bir ara vardı. Atılmadı mı o yorgunluk üstten ? Dia ise maç içinde çok gelgitleri olan bir oyuncu. Ve en göze çarpansa eğer takım iyi ise o da iyi. Takım kötü iken hiçbir olumlu hareketi olmuyor. Yavaş yavaş bu iki oyuncu için ben de ''Acaba olmayacaklar mı?'' sorusu oluşmaya başladı. Ayrıca kanat oyuncuları olmalarına rağmen skora hiç ama hiç katkıları yok. Toplasan ikisinin sezon başından beri en fazla 4 golde imzası vardır. Stoch'ta bu sıkıntı çok göze batıyor. Sürekli kaleyi düşünüp şut çekiyor. Ama nedense bu şutların çoğu kaleyi bile bulmuyor. Eğer bu ikisi bu seviyede devam ederse, geçen sene bizi kısır oyuna iten Mehmet Topuz-Özer ikilisinden oluşan kanatlara döndürecek takımı Aykut Kocaman.

2)Özer ne zaman istenilen Özer olacak?
Gerçi sakatlıktan yeni çıktı diye biraz kredi verilebilir Özer'e. Ama hiç ışık yok ne yazik ki Özer'de. Dün de oyun içinde yok gibiydi adeta.

3)Caner adam olur mu ?
Hiçbir önemi olmayan bir maç oynuyorsun ve haftasonu çok önemi olan bir maçın var. 2 tane amatörlerin bile görmeyeceği sarı kart görüp kırmızı kartla oyun dışı kalıyorsun. Oyundan çıkarken de seni haklı olarak protesto eden taraftara küfür ederek çıkıyorsun. Her zaman oyuncu protestosuna karşıyım ama Caner gerçekten haketti artık ! Hani ilk vakası olsa neyse. Geçen sene Galatasaray'ı Avrupa Ligi'nden elenmesinin asıl sebebi Caner. Gördüğü salakça kırmızı kart yüzünden. Bence Fenerbahçe bu oyuncudan kesinlikle kurtulmalı.

4)Kaptan Bilica.
Çok kişiyi rahatsız etmiştir bu kaptanlık olayı şüphesiz. Çoğu kişi de Bilica'dan nefret eder. Hak veriyorum. Ama Bilica asla mücadele etmeyen bir oyuncu değildi. Elinden geleni yapan, varını yoğunu ortaya koyan biri. Ama kapasitesi üst düzey değil. Tamam dengeli hareketler de yapmıyor futbol harici ama dediğim gibi asla ve asla mücadeleden kaçınmayan biri.

5) Yedeklerin Performansı
Bekir İrtegün: özellikle sınırlarını zorlayan bir oyun oynadı. Bence zaman zaman yabancı kontenjanından forma bulursa sırıtmadan oynayacağını gösterdi bize. Çoğu takım yerli stoper arayışındayken elimizde tutubileceğimiz yegane oyunculardan. Gerçi dün sağ bek oynadı ama, stoperdeyken de işini iyi yapıyor.
İlhan Eker ise pek sırıtmadı diyebiliriz. Edu'ya benzettim biraz onu. Oyun içinde çok ön planda olmasa da işini yapan bir görüntü çizdi.
Cristian'sa sanki umudu kesmiş gibiydi. Son haftalarda ligte gösterdiği o üstün oyun bile onu sanırım burada tutmayacak gibi. O da bunu anlamış olacak ki, dünkü maçı pek umursamadı.
Mert Günok yedek kaleci olmak herzaman zordur. Çok göze batan artı ve eksileri yoktu maçta.
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Fenerbahçe 2 - Gençlerbirliği 1"

Yorum Gönder

FenerBlog