Fenerbahçe 78-86 Spartak Moskova

Acıdır ki, 4'lü finali resmen elimizin tersiyle ittik. İlk yarısını 47-31 önde tamamladığımız karşılaşmadan ne yazik ki mağlup ayrıldık. Tamam böyle farklar kapanabilir ama eğer 4'lü final için oynuyorsan ve hatta şampiyonluğu istiyorsan bu avantajını asla kaybetmemen lazım.

Rüya gibi başladık aslında maça. İlk periyottan sonra 13 sayılık bir fark yakalamıştık. 2. periyot başlarken ufak bir endişe vardı bende. Çünkü maç içinde çok git gelleri olan bir takımdık. Ama 2. periyot da rakibimize üstünlüğümüzü sağladık ve devreye 16 sayı farkla, 47-31 önde girdik. Ne olduysa 2. yarı oldu. Savunma direncimiz neredeyse 0'a indi. Spartak her gelişinde boş dönmedi. O maç içindeki git gellerden biridir diye düşündüm ama bu resmen gitti. Geri bir türlü gelemedik.O farkta eridi eridi ve 64-59 oldu periyotun sonunda. Erimemiz son periyotta da devam etti ve maçı 78-86 kaybedip, büyük bir avantajı da kaybettik. Hangi skorla yenilmemizin önemi yok ancak, cuma günkü deplasmandan bir galibiyet çıkarırsak, turu 3. maça, Kadıköy'e taşıyacağız. Zor ama imkansız değil.

Takımdaki en büyük sıkıntı maçın kontrolünü kaybettikten sonra direksiyona geçecek birinin olmaması takımda. Şu ana kadar ilk kez ciddi olarak Diana Taurasi'nin ve Penny Taylor'ın yokluğunu bu kadar fazla hissettik. Aziz Yıldırım ''Olası bir avrupa şampiyonluğunuz güme gitti'' derken haklıydı. Sezon boyunca böyle öne geçip, sonrasında sıkıntıya düştüğümüz çok maç oldu, özellikle de avrupada. Ama o zaman sazı eline alan bir Dee, bir Penny vardı. Misal Rivas Ecópolis maçında1 sayı gerideyken Dee'nin aldığı akıl dolu son dakika faulü ile maçı kazanmamız(bknz:Dee'den maçı getiren hareket). Ama dün yoktu o sahada. Angel çok şuursuzdu, Aneta ise iyi bir skorer ama takımı alıp kurtaracak bir oyuncu değil. Nevriye ve Matovic yaklaşık 40'ar dakika oynadıklarından maçın sonunda bir şey yapacak enerjileri kalmıyor. Hal böyle olunca da 16 sayıdan mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Herşeye rağmen cuma günü oradan bir galibiyetle döneceklerine inanıyorum. Eğer ilk yarıdaki savunma direncimizi tüm maça yayarsak neden olmasın ?

Maçın Oyuncusu:Nevriye Yılmaz
Maçın Hayal Kırıklığı:Angel McCoughtry

SALON: Caferağa  
HAKEMLER: Roman Kolar (Slovenya, Viktor Bozhenar (Ukrayna), Piotr Pastusiak (Polonya)

FENERBAHÇE (78): Anete Jekabsone 8 (3 ribaund), Hana Horakova 3 (2 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 5 (5 ribaund- 1 asist), Esmeral Tunçluer 7 (2 ribaund- 3 asist), Nevriye Yılmaz 24 (9 ribaund- 4 asist), Ivana Matovic 20 (4 ribaund- 3 asist), Tammy Sutton-Brown 2 (2 ribaund), Angel McCoughtry 9 (6 ribaund- 3 asist)

SPARTAK MOSKOVA(86): Epifaniya Prints 19 (2 ribaund- 4 asist), Sonja Petrovic 4 (1 ribaund), Natalia Vieru (1 asist), Ilona Korstin 4 (4 ribaund), Jelena Milovanovic 7 (1 ribaund), Sue Bird 12 (2 ribaund- 3 asist), Irina Osipova 16 (4 ribaund- 1 asist), Taj Mc Williams 16 (12 ribaund- 1 asist), Noel Kuin 8 (5 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 25-12
2.PERİYOT: 22-19
3.PERİYOT: 17-28
4.PERİYOT: 14-27
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Fenerbahçe 78-86 Spartak Moskova"

Yorum Gönder

FenerBlog