Besiktaş-Fenerbahçe Derbisi Maç Önü

Maça saatler kaldı geyiğiyle başlayayım. Son maçlara baktığımız zaman biz mutlak favoriyiz. Beşiktaş'ın oynadığı oyun ortada, bizim oynadığımız oyun ortada. Ama derbilerde artık favoriler kaybediyor ! 1-2 örnek verecek olursak, sezon başı Kadıköy'de oynanan  Galatasaray'a kaç atacağımızı tartışırken, beraberlikle çıkabildik ancak. Başka bir örnekse, 2 sene önce. Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor. Biz rezaletiz. Ve de üstüne bir ton sakat. Evet doğru bildiniz, Gökhan Gönül'ün stoper oynadığı karşılaşma. Beşiktaş ağır favori. Ama Fenerbahçe İnönü'de, şampiyonluğa oynayan Beşiktaş'ı 2-1 yeniyor.

Büyük ihtimal Gökhan Gönül oynamayacak. Bu da sağ bekte Bekir'in oynayacağı anlamına geliyor. Önünde de Topuz oynayacak. Mehmet Topuz'un da bu maçta büyük ihtimal ilk başta savunmayı düşüneceğinden, sağ kanattan iş yapmamız zor. Sol taraftaysa 2 tane savunmayı sevmeyen adam var. Dia ve Santos. Eğer Beşiktaş'ın sağ bekinde Hilbert oynarsa Dia büyük bir tehdit oluşturabilir. Ama Hilbert'in önünde Querasma oynarsa Santos zor onlar yaşayabilir. Şöyle de bir gerçek var ki, Santos iyi konsantre olursa-misal Trabzon maçındaki gibi- o zaman ibre Santos'a döner.

Şüphesiz en büyük kozumuz duran toplar olacak. Kiev maçında yenilen 3 duran topu Lugano'nun oldukça iştahını kabartmıştır. Aykut Kocaman maç öncesi bu konuya mutlaka değinecektir. Özellikle de ceza alanına yandan kullanılacak duran toplar, Hakan'ın da zaafı yüzünden bizim için büyük avantaj olacak.

En büyük dezavantajımız da hedefsiz Beşiktaş'ın en büyük hedefinin bu karşılaşma olması. Olası bir mağlubiyet onlar için geçen seneki Galatasaray sonunu hazırlayacaktır. Querasma başta olmak üzere tüm oyuncular ayrı bir motive olacaktır maça. Onlar için bir özür maçı bu çünkü. Büyük ihtimalde bizi yarı sahamıza hapsetmek isteyeceklerdir. Burada Almeyda ve Nobre gibi iki hava topunda etkili isim var. Eğer bu iki oyuncu hava toplarında üstünlük sağlarlarsa 2. topları alacak olan, Guti bizim için büyük tehlike oluşturcaktır. Burada da Lugano'ya çok iş düşüyor. Bekir'in  de kademelere oldukça yardımcı olması gerekecek.

Son olarak hakem Cüneyt Çakır. Şimdiden söyleyeyim, yarın muhakkak bir taraf hakemden konuşacak

Netice olarak biz ağır bassak da, derbi bu, şakaya gelmez.
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Besiktaş-Fenerbahçe Derbisi Maç Önü"

Yorum Gönder

FenerBlog