Normal Sonuç: Galatasaray 1- FENERBAHÇE 2

Sonuç normal lakin oyun hatalıydı. Buradan en azından 1 puan çıkarmamız oldukça normaldi. Kaybetmemiz süprizti. Ancak bu normal sonucu elde ederken ki oyun hatalıydı.

Maçtan 1 saat önce kadroyu gördüğümde, bence olabilecek en kötü kadroydu. Aykut Kocaman'ın bu kadroyu sahaya sürmesinden korkuyordum. Ve korktuğum başıma da geldi. Maçtan önce feyisbukuma da yazmıştım, bu kadro ileride baskı yapıp topu kapsa bile, Özer gibi, Selçuk, Baroni gibi topu öldürecek bolcana adam vardı kadroda. Yine belirtmiştim, bu kadroyla anca duran toptan gol atarız diye. Dediğim de aynen gerçekleşti. Başta Özer olmak üzere ileride çok top ezdik. Ve golümüz de duran toptan geldi.

İleride çoğalamamızın en büyük sebebi Emre'ydi. Emre buna hem direkt, hem de dolaylı yoldan etki etti. Emre'nin olmaması ileride basmamızı engelledi. Baroni ve Selçuk rakibi geride karşılamayı adet edinmiş iki futbolcu. Emre'nin olmamasına bir de Aykut Kocaman'ın Özer'i oynatması ileride çoğalamıza sebep oldu. Dia'lı sistemde Mehmet Topuz orta alanı 3'lerken Dia ileriiyi 3'lüyordu. Ancak Özer'in oynaması orta alanı 4'leyip ileriyi eksiltmeye sebebiyet verdi. Bir de buna Emre'nin olmayşından topu ileri taşıyacak adam olmadığından Alex'in geriye gelip top alma çabası, ileride Niang'ı yapayalnız bıraktı. Bu da koskoca ilk yarı  neredeyse pozisyonsuz geçirmemize sebep oldu. Posizyonumuz olmadığından sanırsam sezonun en az duran topu kullandığımız maç oldu. Böylece en büyük silahımızdan da yararlanamaz olduk. İlk yarı sadece 2 duran top kullanabildik. İkinci yarı kullandığımız tek duran top da gol oldu.

İkinci yarıya Semih değişikliği ile birlikte oyun oldukça daraldı. Özer'in sürekli içeri girmesi kanatları boşalttı. Belki Niang'ın sakatlığı olmasaydı, bu maçı kazanmamız zor olacaktı. Stoch'un girmesi en azından oyunu sol kanata doğru biraz açılmasına sebep verdi ve oyunun genişlemesiyle Gökhan'ın alanı da açıldı. Zaten 2. gol de oyunun açılması sonucu Gökhan'ın maç boyunca en rahat bindirmesini ve ortasını yapmasına, böylece de golü bulmamıza sebep verdi.

Bu maç sezon boyunca Aykut Kocaman'ın en kötü maçı oldu diyebilirim. İki değişiklik de sakatlıklar yüzünden gerçekleşti ve bu değişiklikler oyunun kilidini açtı. Hadi Semih'i 60'ta falan yine alırdı ama Niang sakatlanmasa geç kalmış değişikliği en azından bir 5 dakika daha geçiktirecek gibiydi. Bunun yanında da sahaya sürdüğü kadro da başta belirttiğim gibi bence doğru değildi.

Hakem mevzusuna değinmeden edemeyeceğim. Feysbuk olsun, sözlükler olsun herkes hakemin Fenerbahçe lehine kararlar verdiğini söylüyor. Özellikle de Özer'in hakeme yaptığı posizyonu. Ama benim anlamadığım insanlar hakem Fenerbahçe lehine kararlar verdi derken ki tek dayanakları bu. Ama okuduğum ve gördüğüm kadarıyla kimse neden Servet isimli oyuncunun Mehmet Topuz'a attığı yumruğu görmüyor. Artık aldırmıyor, tipik bok atma politası bu onların ve diğerlerinin. Hep kendilerine yapılanı görürler, kendilerinin yaptıklarını değil.

Kişiliksiz Kazım'a da güzel bir kapak oldu bu karşılaşma. Sen Kadıköy'e gelmeyecek misin he Kazım ? Oradan nasıl çıkacaksın merak ediyorum. Karaktersizliğini, kişiliksizliğini çok güzel gösterdin Kazım. Aynı şeyi gese'den Fenerbahçe'ye gelip yapsan ahlak polisleri ''Fenerbahçe'ye yakışan futbolcu'' derlerdi. Alın size Galatasaray karakterine yakışan futbolcu.

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, sahaya o şişeleri atan açık ve net söylüyorum ki, Orospu çocuğudur.

Son olaraksa; Koyduk mu yine ?

Maçın yıldızı: Alex de Souza
Maçın Kötüsüı: Özer Hurmacı
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Normal Sonuç: Galatasaray 1- FENERBAHÇE 2"

Yorum Gönder

FenerBlog