Olmadı- Fenerbahçe Acıbadem 2- VGSTT 3

Bütün bir sezonun hazırlığı, arzusu hedefi daha ilk maçta suya düştü.Geçen sene çok yaklaştığımız kupaya, bu sene daha uzak kaldık. Hem de büyük bir favoriyken. Hem de kendi evimizde oynarken. Hem de sezon için kaybedilen tüm setlerin, tüm maçların bahanesi bu kupa olmuşken. Ama ne yazık ki olmadı.

İlk kez 5 yabancıyla oynadığımız bir maçı kaybettik. Neden ? Voleybolda takım olmak önemlidir. Pasör, hangi oyuncunun nereye gideceğini kestirmeli. Fafao ile Fürst kaç kez yanyana oynadı. Veya Eda. Ortadan aldığımız sayılara bakın. 2 veya 3tür. Sezon başında bu o sorun o kadar gün yüzüne çıkmıyordu. En azından 2 haftada bir beraber oynuyordu bu 5'li. Ama şimdi tee en son Katar'daki dünya şampiyonasında beraber oynadılar. Ve işin kötü yanı ligtede sürekli aynı 3'lü (Nati-Sokolova-Kasia) oynadığından Fürst ve Fafao hep dışarıda kaldı. Ki kaldı ki Fafao bu takımın pasör olması nedeniyle beyni konumumda.

İlk seti oynamamız gibi oynadık ve kazandık. 2. seti de setin sonunda şanslı olan Vakıfbank aldı. Ki zaten 19-19'a kadar hep dengede gitti maç. Ancak 4. ve 5. sette o kadar yoruldu ki takım, attıkları çoğu top blokta kaldı. Ve hiç blok tutamadık. 4. sette yalnızca 1 blok sayımız var. Komedi. Hâl böyle olunca da yenilgi kaçınılmaz. 5. setse ayrı bir fiyasko. 7-2'den maçı verdik. 8-7 önde girdiler saha değişimine. 1 sayı alsak7-2'den maç bitecek. Ama alamadık.Olmadı.

Yazılacak onca çok şey var ki. Oradaki seyirciye ise ayrı bir uyuz oldum. Anonsçu bir tarafını yırtıyır taraftarı havaya sokabilmek için, ama kimsenin umrunda değil. Millet maç izlemeye gelmiş. Hiç destek, bilmem ne yok. Biletler 50 lira olursa hali bu olur tabi. Ulan ben evde televizyon başında kıçımı yırtıyorum ama oradaki hanfendilerin, beyfendilerin keyifleri yerinde. Bir işte Fenerbahçe 7-2'deyken gaza gelip bağırdılar, sonra Vakıfbank sayıları alınca yine sustular. Delirecektim yeminlen.Geçen sene Cannes'taki fransız seyircisi nasıldı ? Nasıl baskı altına alıyordu rakibi. Yahu spor müsabakalarını heyecanlandıran, güzelleştiren taraftardır. Ama nerede, dün tiyatro seyircisi vardı salonda.

Bu takımda neden Nihan yerine Songül oynar anlamam. Dün kaç top çıkarı Songül. Nihan kısa süre oynarken bile kaç topu çıkardı. Songül vasat bir liberodan fazlası değil. Nihan en azından bu takımın Ömer Onan'ı, Mirsad'ı, Gökhan Gönül'ü, Emre'si. Bu takımın hırsı.Var mı bir sayıdan sonra onun kadar sevinen. Hiçbir şey yapmasa bile hırsı takımı ateşler. Kaldı ki, günündeyse çok top çıkarır. Dün Songül'ün yerinde Enrica Merlo olsa biz o maçı oynardık. Resmen liberosuz oynattı bizi Ze Roberto. Ayrıca bu sakinliğini de anlamadım Ze Roberto'nun. Rusya-Brezilya maçı aklıma  geliyor da, nasıl deliriyordu, çıldırıyordu.Dün umursamaz bir havası vardı. Yaptığı maç boyunca oyuna tek müdahele Seda-Naz'ı sokarak, Fafao-Kasia'yı çıkarmak. Başka bir  oyuna müdahelesi yoktu. Taktiksel olarak geçtim, moral motivasyon olarak da yoktu.

Ayrıca bu mükemmel yayınından ötürü Trt'yi tebrik etmek lazım. Çamur gibi bir yayın izlettirdiler bize. Ses ayarları bir dengesizti. Berbat bir görüntü. Spikerin hakem yorumlarından habersiz oluşu. Bir pozisyonda hakem karşı sahadaki topa müdahele etti diye sayıyı bize verdi. Spiker arkadaş hakem fileye temaz var verdi, evet tekrarını görüyoruz, fileye temas yok gibi dedi yav. Bu kadar bihaberdi yani.

Son olaraksa Nati'ye değinmeden geçemeyeceğim. Bu takımın Alex de Souza'sı o. Herşeyi yani. Geçen sene Gamova varken biraz arka planda kalmış gibiydi ama takımın geçen sene de yıldızı da oydu. Cannes maçında 5.setteyken maç 21-20 Cannes lehineyken yaptığı blok hâla aklımda. Dün de takımın en iyisi oydu. Biraz Sokolova, biraz Kasia ona ayak uydursa bugün çok farklı şeyler yazıyor olacaktım.

Ayrıca bu akşam Bakü takımına başarılar. Umarım Vakıfbank almaz kupayı. O şımarık ikizlerin açıklamarından sonra iyice nefret eder oldum bu takımdan.


FENERBAHÇE ACIBADEM 2-3 VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM
Salon: Burhan Felek
Hakemler: S. Rodriguez (ESP), Volker Schiemenz (GER)

Fenerbahçe Acıbadem: Fofao, Sokolova, Furst, Skowronska, Osmokrovic , Eda, Songül (L), Naz, Seda, Nihan, Yağmur
Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom: Bahar, Gözde, Glinka, Poljak, Özge, Nikolic, Gizem (L), Nilay, Güldeniz, Melis 

Setler: 25-19, 21-25, 25-21, 19-25, 11-15
Süre: 125 dakika (24-32-27-26-16)
Yazıyı Paylaş!

0 Response to "Olmadı- Fenerbahçe Acıbadem 2- VGSTT 3"

Yorum Gönder

FenerBlog